Bromfietsers bewapend

donderdag 7 mei 2009

Een 20-jarige bromfietser uit Amsterdam kwam woensdagmorgen 6 mei bij het Raadhuisplein in botsing met een auto. Hij raakte gewond. Zijn eveneens 20-jarige passagier uit Amsterdam probeerde een tas met een doorgeladen vuurwapen te verstoppen.
Die ochtend rond 09.50 uur krijgt de politie een overvalmelding op de Gein Zuid. Meerdere politie-eenheden gaan met zwaailicht en sirene ter plaatse. Daar blijkt dat het dochtertje des huizes per ongeluk het overvalalarm heeft ingedrukt. Er is dus niets aan de hand. Aanrijding Op hetzelfde moment dat de politie met zwaailicht en sirene door Abcoude rijdt, rijden twee mannen op een bromfiets met hoge snelheid over het fietspad van de Burgemeester des Tombeweg. Ze rijden tegen de richting van het verkeer in. Bij het Raadhuisplein steekt de bromfietser de rijbaan over en komt daarbij in botsing met een auto van een 66-jarige man uit Vinkeveen. De brommer gaat onderuit. De bestuurder van de bromfiets raakt gewond aan zijn been. Zijn passagier raakt niet gewond. De ter plaatse gekomen ambulance brengt de gewonde bestuurder naar het ziekenhuis. Hij wordt daar opgenomen. Tas met vuurwapen verstopt Intussen loopt de passagier van de bromfietser met een tas naar struiken langs de weg en verstopte die tas daar. Getuigen attenderen de ter plaatse gekomen politie op de in de struiken verstopte tas. In de tas zit een doorgeladen vuurwapen. De bromfiets blijkt van diefstal afkomstig te zijn. Agenten houden beide Amsterdammers aan en nemen de bromfiets en het wapen in beslag. De politie vermoedt dat de beide verdachten kennelijk weinig goeds in de zin hadden, schrokken van de politiesirenes en er daarom vandoor gingen. De politie stelt een onderzoek in.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vinkeveen | 112 alarmeringen Vinkeveen | Goedkoop Tanken in Vinkeveen | Supermarkten in Vinkeveen | Weerbericht Vinkeveen